Какво е електронна цигара ?

Електронни цигари и традиционните цигари: брой опасни съединения
Стандартната цигара има над 5600 различни химични вещества, включително и повече от 400 е изключително опасно за здравето. E-цигари, а също така в действителност течност, която се изпари в процеса на цигарите е никотинът, вода, пропилен гликол или глицерин или смес от тези съединения, с изключение на това, че от броя 10-ки вещества, с аромат-вкус удостоверение за годност за употреба в козметиката, а също и хранителни продукти.

e-cigarette3

С тази следовом количество

може би десет от тях са опасни. В традиционната цигара има много връзки, твърди проф. Собчак. Например, въглероден окис, който създава метаморфоза на хемоглобина в karboksyhemoglobinę, което затруднява дишането и функцията на сърдечно-съдовата система на електронни цигари, нищо не се случва.

Това е много пъти по-безопасни за здравето, отколкото обикновените цигари.

E-цигари, а също и система сърдечно.

Въздействие на електрически цигари на сърдечно-съдовата система проверяват д-р Константинос от Гърция. С неговите изследвания, се предлага на Европейския конгрес на сърдечно-е, отговаря, че електронните цигари поне в началото поглед не вреди на сърцето.

Неговият екип е проучил високо кръвно налягане, на пулса и на проведени изследвания на сърцето 2 група на участниците в проучването. Всички те са били пушачи, но някои от тях най-малко три месеца се пуши само електронна цигара. Установено е, че пушачите електронна цигара отлетела, като индивиди, които пушат и напускане на традиционната пушачите е много далеч.

e-cigarette2

На Европейския конгрес по кардиология в Мюнхен, д-р заяви, че проучванията показват, че няма разлика за критериите за допустимост гемодинамической между 2 физически зона за непушачи, както и потребителите на пара цигара. Въпреки това, има значими състезания разликата между пушачи стандартни цигари, а също и хората използват електронни цигари за последно.

Електронни цигари и вдишване на гликол

Друг проблем са възможните последици от дневна, дългосрочно дъх пропилен гликол, както и глицерин.

Проф. Рикардо ивица, директор на Института на вътрешните лекарства, а също и имунология, Медицински Университет Катания в Италия открити никакви отрицателни ефекти, освен за еднократна употреба, напълно сухота в гърлото, както и кашлица или алергични реакции на гликол. Без риск гликол, както и цялостна проверка, предоставени от реалността. М.

По-специално, като доставчик на вдишване на лекарства, използвани при трансплантация. Въпреки това, в случай на дози изпарения цигари етиленгликол, приети в големи количества и често в продължение на много дълго време. Там недостатъчен изследвания на лабораторията – това е трудно да се твърди, че ще се случи 20-30 години.

E-цигари и принудително вдишване

e-cigarette

Много хора се опасяват, че електронните цигари са толкова опасни за белите дробове на пушачите. Оказва се, нищо подобно. – Ние бяхме изследвали въздуха в пространството, в което в продължение на 5 часа 5 души kopciło e-цигари. Не е имало нито никотин, нито на въглероден оксид. Струва ми се, че това е дори по-здравословно, отколкото ние обикновено дишаме в помещенията на огромни градове, подчертава д-р Константинос.

Бездимни цигари – предпазлив интерес?

Като се има предвид, че електронните цигари са се появили в последно време, през 2003 г., както и първите опити са започнали едва наскоро, е трудно да се говори за защита, с пълна увереност.

Съществуващите изследвания са ограничени от гледна точка на брой изследвани хора, а също така и във връзка с разпределението на ефекти във времето.

Но всички изследователи подчертават, ще се съгласите, че в сравнение с традиционните цигари, се появи много по-малко вредни, но само в случаите, когато те използват пушачите, които желаят да се отървете от наркотична зависимост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *